سلام بچه‌های خوب، امیدوارم حال دلتون عالی باشه! اگه آماده‌اید، بریم سراغ «فست شارژ» که در اون روش مطالعه برای دروس مختلف رو بهتون بگم. می‌خواهیم نگاهی به نحوه مطالعه چهار درس اصلی کنکور یعنی ریاضی، فیزیک، شیمی و زیست بندازیم. البته، نکاتی که می‌گم برای دانش‌آموزان رشته‌های انسانی و ریاضی هم می‌تونه مفید باشه.

اول از همه، بزارید یه توضیح درباره وقفه بین این جلسه و جلسه قبلی بدم. دلیل اصلیش یک سرماخوردگی شدید بود که حسابی منو از پا انداخت. اما بالاخره تونستم یکم بهتر بشم و سریع برگردم تا این جلسه رو براتون آماده کنم. حالا بریم سراغ اصل ماجرا؛ روش مطالعه درس‌ها در برنامه فست شارژ.

هدف فست شارژ چیست؟

هدف اصلی برنامه فست شارژ اینه که در یک مدت زمان کوتاه، به یک درصد قابل قبول از آمادگی در کنکور برسیم. نمی‌گم 100 درصد، چون رسیدن به این سطح نیازمند زمان بیشتریه. در واقع، ما به دنبال درصدی هستیم که بتونیم با خیال راحت وارد کنکور بشیم و به رشته و دانشگاهی که دوست داریم برسیم. درصدهایی مثل 60 تا 70، می‌تونن تضمین‌کننده قبولی در رشته‌های مورد نظرتون باشن.

استراتژی مطالعه درس‌های ریاضی و فیزیک

حالا بریم سراغ روش مطالعه برای ریاضی و فیزیک که از مهم‌ترین درس‌ها در برنامه فست شارژ هستند. این دو درس به شدت حل‌کردنی هستن و اگه روش صحیح رو برای فهمیدن و تمرین کردنشون در پیش نگیرید، کارتون سخت می‌شه.
برای ریاضی، توجه به پیش‌نیازها بسیار مهمه. مثلاً بدون فهمیدن تابع، نباید سراغ مثلثات برید و بدون تسلط به مثلثات نمی‌تونید حد رو بخونید. این زنجیره ادامه داره تا به جبر و احتمال و هندسه برسید. اما فیزیک تا این حد به پیش‌نیاز وابسته نیست و ساختار مباحثش متفاوت‌تره.

در مطالعه ریاضی و فیزیک باید بدونید که حفظ کردن در این درس‌ها جایگاهی نداره. شما باید عمیقاً مباحث رو بفهمید. فهمیدن مثل کلیدیه که درهای زیادی رو برای شما باز می‌کنه. پس اولین قدم اینه که یک دور با آرامش کتاب درسی رو بخونید، تمریناتش رو خودتون حل کنید و بفهمید که چی به چیه.

نقش کتاب درسی در یادگیری عمیق

خیلی از دانش‌آموزان می‌گن کتاب درسی خیلی ساده‌ست و به درد نمی‌خوره، اما این باور اشتباهیه. با اطمینان می‌تونم بگم که بخش زیادی از سوالات کنکور به شکل غیرمستقیم از همین تمرینات کتاب درسی استخراج می‌شن. دانش‌آموزانی که ادعا می‌کنن کتاب درسی براشون فایده نداره، معمولاً حتی سوالات ساده کتاب رو هم نمی‌تونن حل کنن. پس به کتاب درسی اهمیت بدید و سعی کنید مفاهیم رو از همون تمرین‌های اولیه درک کنید.

در مطالعه فیزیک، یکی دو سوال حفظی هم وجود داره، پس حواستون به بخش‌های مهم کتاب باشه و قسمت‌های مهم رو هایلایت کنید. این کار به شما کمک می‌کنه تا مطالب کلیدی رو به راحتی مرور کنید.

انتخاب منابع کمک‌درسی مناسب

بعد از خوندن کتاب درسی و حل تمرینات، حالا نوبت اینه که از منابع کمک‌درسی استفاده کنید. این منابع می‌تونن برای تثبیت یادگیری شما خیلی موثر باشن. در این مرحله بهتره به سراغ کتاب‌هایی با سطح پایه برید و به تدریج با درسنامه‌های ساده‌تر شروع کنید. برای مثال، کتاب‌های جامع ریاضی از انتشارات مهر و ماه یا خیلی سبز، می‌تونن انتخاب‌های مناسبی باشن.

حالا که منابع پایه رو مطالعه کردید، می‌تونید به سراغ تست‌های سطح بالاتر برید. پیشنهاد می‌کنم که 10 تست از مباحث مورد مطالعه‌تون رو جلوی خودتون بزارید و حل کنید. اگه از ده تست، پنج تا یا بیشتر رو تونستید حل کنید، نیازی به استفاده از فیلم آموزشی ندارید و می‌تونید مستقیم سراغ تست‌های بیشتر برید. اما اگه از ده تست فقط دو یا سه تا رو تونستید حل کنید، شاید نیاز باشه به کمک فیلم آموزشی بیشتر به عمق مطالب بپردازید.

استفاده هوشمندانه از فیلم‌های آموزشی

فیلم‌های آموزشی هم می‌تونن مفید باشن، اما باید بدونید که استفاده بی‌رویه از اونا مثل یک ترمز قوی تو مسیر کنکور عمل می‌کنه. فیلم آموزشی باید در جایی استفاده بشه که شما واقعاً نیاز به توضیح بیشتر دارید، وگرنه تماشای فیلم به شکل افراطی فقط وقت‌تون رو هدر می‌ده.

به جای اینکه یک فیلم رو از اول تا آخر ببینید، فقط بخش‌های خاصی که براتون مبهم هست رو انتخاب کنید. مثلاً اگه تو تابع، مفهوم «یک به یک بودن» رو خوب نمی‌فهمید، فقط همون بخش رو با سرعت بالا (مثلاً 1.5x یا 2x) ببینید.
بعد از دیدن فیلم، حتماً جزوه همون استاد رو بررسی و حل تمرین کنید. اینطوری می‌تونید ببینید که چقدر مطالب رو به خوبی متوجه شدید. اگه دیدید بعد از دیدن فیلم و حل جزوه، همچنان درصد قابل قبولی از سوالات رو نمی‌تونید حل کنید، شاید بهتر باشه که منبع آموزشی‌تون رو تغییر بدید.

اهمیت تمرین و تست‌زنی

برای یادگیری واقعی ریاضی و فیزیک، تمرین و تست‌زنی کلیدی هستند. بدون تمرین زیاد نمی‌تونید به تسلط لازم برسید. یکی از منابع خوب برای تست‌های سطح بالاتر، کتاب‌های پایه مهر و ماه و خیلی سبز هست. در این مرحله به سراغ تست‌های دشوارتر برید و روزانه زمانی رو به حل تست اختصاص بدید.

وقتی مبحث رو کامل خوندید و تمرینات درسی رو حل کردید، 10 تا تست از مبحث رو جلو بزارید و ببینید چقدر رو بلد هستید. اگه 5 تست یا بیشتر رو حل کردید، نشون می‌ده به تسلط نسبی رسیدید و می‌تونید وارد تست‌های بیشتری بشید. اگه تعداد کمی از تست‌ها رو حل کردید، شاید نیاز باشه دوباره به مباحث برگردید و فیلم‌های آموزشی ببینید.

برنامه‌ریزی و مدیریت زمان در فست شارژ

برنامه‌ریزی یکی از بخش‌های مهم در فست شارژه که به شما کمک می‌کنه تو کوتاه‌ترین زمان به درصدهای قابل قبول برسید. از اونجایی که زمان محدوده، باید بتونید بهینه از وقت‌تون استفاده کنید. هر روز رو به مطالعه، تمرین، تست‌زنی و مرور اختصاص بدید. به ویژه روزهایی که تست‌زنی بیشتری انجام می‌دید، مرور تست‌های اشتباه رو فراموش نکنید تا نقاط ضعف‌تون رو بهتر بشناسید.

در آخر، تاکید می‌کنم که فقط زمانی از فیلم‌های آموزشی استفاده کنید که واقعاً بهشون نیاز دارید و از یادگیری با روش‌های کتاب درسی و درسنامه‌محور غافل نشید. اگه با روش‌های پایه یادگیری خوبی دارید، نیازی به اتلاف وقت با فیلم‌ها نیست و بهتره زمان‌تون رو صرف تست‌زنی و مرور کنید.

دانلود برنامه ۴ ماهه شروع کنکور از صفر

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

رشته تحصیلی :
پایه تحصیلی :