سلام به همه شما عزیزان، امیدوارم که حالتون عالی باشه! امروز میخوام به یکی از دغدغههای پرتکرار بچههای کنکوری بپردازم؛ اینکه چطور میتونید تعداد تستهای روزانه خودتون رو بالا ببرید و تستزنی مؤثرتری داشته باشید. خیلی از شما وقتی در مورد تعداد تستهای روزانه سوال میکنید، معمولاً مشکل کمبود زمان رو مطرح میکنید. بعضی از دانشآموزان میگن که هر چقدر هم تلاش میکنن، به تعداد تستهایی که در برنامه داشتن نمیرسن. یکی از دلایل مهم این مسئله، نحوه برخورد با تستها و طولانی شدن زمان تستزنی هست.
در ادامه توضیح میدم که چطور میتونید سرعت تستزنی خودتون رو افزایش بدید و به تعداد تستهایی که تو برنامهتون هست، برسید.
تستهای آموزشی و مدیریت زمان
اول از همه باید بدونید که در تستهای آموزشی، هدف اصلی یادگیری و مرور مفاهیم هست و زمانبندی اهمیت کمتری داره. اما نکتهای که باید دقت کنید اینه که نباید بیش از حد روی یک تست زمان بذارید. خیلی وقتها دانشآموزها به این دلیل که میخوان همه جزئیات رو بررسی کنن، روی یک تست ریاضی یا فیزیک مثلاً ۱۵ دقیقه یا حتی بیشتر زمان میذارن. در نهایت، وقتی زمانشون تموم میشه، هنوز نیمی از تستها رو نزدن و این مسئله میتونه روی بقیه برنامهشون هم تأثیر بذاره.
مثلاً تصور کنید که قرار بوده در یک پارت مطالعاتی ۲۰ تا تست بزنید، اما وقتی میبینید که فقط ۱۰ تا تست رو تونستید بزنید و بقیه برنامهتون مثل شیمی یا فیزیک رو از دست میدید، اینجا واقعاً مشکل شروع میشه. باید یک تعادل پیدا کنید که نه فقط تستهای آموزشی رو خوب بزنید، بلکه از برنامههای دیگه هم عقب نمونید.
تنوع مطالعاتی و افزایش بازدهی
یکی از نکات مهمی که خیلی باید بهش توجه کنید، تنوع مطالعاتی هست. وقتی شما برای یک مدت طولانی روی یک درس تمرکز میکنید، مثلاً چند ساعت فقط ریاضی میخونید، ذهن شما بعد از یک ساعت یا نهایتاً یک ساعت و نیم، خسته میشه و بازدهی یادگیری پایین میاد. پس باید سعی کنید که زمانتون رو به درسهای مختلف تقسیم کنید و تنوع ایجاد کنید. این کار باعث میشه که مغز شما همیشه در حالت تازهکار باشه و انگیزه بیشتری برای یادگیری داشته باشه.
بهتره که اگر برای مثال ۴ ساعت برای درس ریاضی برنامهریزی کردید، این زمان رو به دو پارت یک ساعته تقسیم کنید و بین این دو پارت، یک درس دیگه مثلاً درس زیستشناسی که بیشتر حالت حفظی داره، قرار بدید. این روش باعث میشه که هم از یکنواختی در درسها خارج بشید و هم بازدهی شما در یادگیری افزایش پیدا کنه.
محدودیت زمانی برای تستهای آموزشی
یکی از راههای مؤثر برای افزایش سرعت تستزنی، تعیین یک محدودیت زمانی معقول برای تستهای آموزشی هست. البته نه به اندازه تستهای زماندار، اما باید یک چارچوب زمانی مشخص برای خودتون تعیین کنید. برای مثال، برای یک تست ریاضی که میخواید کار کنید، حداکثر ۸ دقیقه زمان بذارید؛ یعنی تمام فرآیند حل تست، بررسی پاسخنامه و یادگیری نکات در این زمان انجام بشه. اگر بیشتر از ۸ دقیقه روی یک تست بمانید، باید حواستون باشه که دارید از زمان مفیدتون استفاده غیر بهینه میکنید.
چطور تستها رو زمانبندی کنیم؟
فرض کنید که میخواید ۲۰ تست ریاضی بزنید و برای هر تست ۸ دقیقه زمان در نظر گرفتید. پس زمان کلی که برای این تستها نیاز دارید، میشه ۱۶۰ دقیقه (حدوداً دو ساعت و نیم). اگر این زمان رو به دو پارت یک ساعته تقسیم کنید، میتونید با کیفیت و بازدهی خوبی تستها رو بزنید.
این رو هم در نظر داشته باشید که هر بار که تست میزنید، سعی کنید به تدریج زمان تستزنی و بررسیتون رو کم کنید. یعنی اگر بار اول ۸ دقیقه زمان گذاشتید، بار بعدی این زمان رو به ۷ دقیقه و ۳۰ ثانیه کاهش بدید و به مرور زمان سرعتتون رو افزایش بدید. این کار باعث میشه که تعداد تستهایی که میتونید در روز بزنید، بیشتر بشه و در نهایت به اهداف برنامهریزیشده خودتون برسید.
تنظیم سرعت تستزنی برای درسهای مختلف
یه نکته مهم اینه که زمان تستزنی بسته به نوع درس متفاوته. مثلاً برای درسهایی مثل ریاضی و فیزیک که مسائل تحلیلی دارن، قطعاً زمان بیشتری نیاز دارید. اما برای درسهایی مثل زیستشناسی که بیشتر حفظی هست، زمان کمتری لازم دارید. بنابراین باید برای هر درس به شکل اختصاصی زمان در نظر بگیرید و این زمان رو بهطور استاندارد تنظیم کنید.
جمعبندی نهایی
امیدوارم که این نکات به شما کمک کنه تا هم سرعت تستزنی خودتون رو افزایش بدید و هم تعداد تستهایی که روزانه میزنید رو بیشتر کنید. اگر بتونید به مرور زمان و با تمرین این روشها رو به کار بگیرید، به تدریج میبینید که چطور تعداد تستهاتون بالا میره و کیفیت یادگیریتون هم بهبود پیدا میکنه.
به یاد داشته باشید که هر چیزی با تمرین و استمرار بهبود پیدا میکنه و شما هم با پیگیری و تمرین مداوم میتونید به بهترین نتایج دست پیدا کنید.