افزایش ساعت مطالعه کنکور

سلام رفقا! امیدوارم حالتون عالی باشه. امروز می‌خواهیم در مورد یکی از مهم‌ترین مسائل توی مسیر کنکور صحبت کنیم: چطور می‌توانیم ساعت مطالعه‌مون رو افزایش بدیم و مشکلاتی که در این زمینه داریم رو حل کنیم.

حقیقت اینه که کیفیت مطالعه یک مسئله خیلی مهمه، اما در کنار اون، باید به کمیت مطالعه هم توجه کنیم. یعنی چی؟ فرض کنید یک دانش‌آموز هر روز پنج ساعت مطالعه می‌کنه و این پنج ساعت رو هم با بالاترین کیفیت ممکن انجام می‌ده. اما آیا در بلندمدت می‌تونه همه دروسش رو به طور کامل مطالعه کنه؟ قطعاً نه! مخصوصاً برای دانش‌آموزانی که در پایه‌های دوازدهم یا پشت کنکور هستند، علاوه بر کیفیت، نیاز به افزایش ساعت مطالعه هم داریم.

این مقاله رونوشتم چون در طول تجربه مشاوره‌ام با بچه‌ها، متوجه شدم که خیلی‌ها مشکلاتی دارند که مانع افزایش ساعت مطالعه‌شون می‌شه. امروز قصد دارم این مشکلات رو با شما در میون بذارم و راه‌حل‌هایی برای حل این مسائل پیشنهاد بدم. پس اگر شما هم جزو اون دسته از دانش‌آموزانی هستید که می‌خواهید ساعت مطالعه‌تون رو بالا ببرید، این مطلب می‌تونه خیلی به دردتون بخوره.

مشکل اول: خواب و بیداری نامناسب

اولین و مهم‌ترین مشکل، ساعت خواب و بیداری هست. خیلی از دانش‌آموزها به ویژه اونایی که شب‌ها دیر می‌خوابند، صبح هم دیر بیدار می‌شن. مثلا ممکنه یک دانش‌آموز ساعت ۳ صبح بخوابه و ساعت ۱۲ ظهر یا حتی ۱ بعدازظهر بیدار بشه. خب، این ساعت خواب اصلاً مناسب نیست. یکی از دانش‌آموزهایی که داشتم می‌گفت که من وقتی ساعت ۱ ظهر بیدار می‌شم، احساس می‌کنم که تمام روز از دست رفته و دیگه انگیزه‌ای برای مطالعه ندارم. این مشکل به کمال‌گرایی و برنامه‌ریزی اشتباه هم مرتبط بود.

برای اینکه ساعت مطالعه‌تون رو افزایش بدید، باید زمان خواب و بیداری‌تون رو بهبود بدید. بهترین زمان خواب برای دانش‌آموزان، به ویژه برای کنکوری‌ها، اینه که شب‌ها حداقل ساعت ۱۰ بخوابند. این زمان به دلیل اینکه بیشترین پیک هورمون‌های رشد در این ساعات اتفاق می‌افته، باعث میشه که مغز شما برای یادگیری و تمرکز آماده بشه. شما می‌تونید به تدریج ساعت خواب و بیداری‌تون رو به این زمان نزدیک کنید. مثلاً اگر معمولاً ساعت ۲ شب می‌خوابید، سعی کنید هر شب نیم ساعت زودتر بخوابید تا به تدریج به ساعت ۱۰ برسید.

مشکل دوم: عدم شناسایی عوامل مزاحم

مشکل بعدی که خیلی از دانش‌آموزها باهاش مواجه هستند، عدم شناسایی دقیق زمان‌های از دست رفته است. مثلاً ممکنه یک دانش‌آموز فکر کنه که امروز ۶ ساعت مطالعه داشته، اما وقتی ازش می‌پرسید چطور این ۶ ساعت رو گذروند، متوجه می‌شه که وقت زیادی رو صرف چک کردن گوشی، رفتن به شبکه‌های اجتماعی و یا کارهای دیگه کرده.

یک راه‌حل برای این مشکل، نوشتن بازه‌های مطالعاتی هست. یعنی شما باید دقیقاً زمان‌هایی که درس می‌خونید رو یادداشت کنید. مثلاً از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۰:۳۰ درس زیست‌شناسی می‌خونم. این کار به شما کمک می‌کنه تا متوجه بشید کجاها وقت‌تون هدر میره و بعد از شناسایی این موارد، می‌تونید عوامل مزاحم رو کنار بگذارید.

مشکل سوم: عدم برنامه‌ریزی دقیق

یکی از مشکلات دیگه‌ای که ممکنه باعث کاهش ساعت مطالعه بشه، نداشتن برنامه‌ریزی مشخص و دقیق برای روز است. خیلی از دانش‌آموزها صبح از خواب بیدار می‌شن و نمی‌دونن چه درس‌هایی رو باید بخونند و در چه زمانی. این باعث میشه که وقتشون هدر بره و حتی ممکنه تصمیم بگیرند اصلاً مطالعه نکنند.

برای جلوگیری از این مشکل، بهترین کار اینه که قبل از شروع هر روز، برنامه‌ریزی دقیقی برای روز بعد داشته باشید. به عنوان مثال، شب قبل از خواب، برنامه‌ریزی کنید که ساعت ۶ صبح بیدار می‌شید و ساعت ۶:۳۰ تا ۸ زیست‌شناسی می‌خونید، بعد از اون ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰ ریاضی می‌خونید و همینطور ادامه بدید. این برنامه‌ریزی دقیق به شما کمک می‌کنه تا به درستی از زمانتون استفاده کنید و جلوی اتلاف وقت رو بگیرید.

مشکل چهارم: برنامه‌ریزی بلندمدت

مورد آخر، برنامه‌ریزی بلندمدت هست. خیلی از دانش‌آموزها زمانی که به کنکور نزدیک می‌شن، به طور خاص فقط روی روزها و هفته‌های نزدیک تمرکز می‌کنن، اما برای افزایش ساعت مطالعه و بهبود کیفیتش، نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت دارید. برنامه‌ای که شامل پیشروی مناسب، مرور دوره‌ای و آزمایش‌های منظم باشه.

یک برنامه‌ریزی خوب باید شامل هدف‌گذاری دقیق برای هر هفته و هر روز باشه. علاوه بر این، شما باید بازخورد بگیرید و مشخص کنید که آیا به هدف‌های خود رسیدید یا نه. اینطوری می‌تونید به طور مداوم پیشرفت کنید و انگیزه‌تون رو برای مطالعه افزایش بدید.

نتیجه‌گیری

خب بچه‌ها، امیدوارم این چهار مشکل و راه‌حل‌هاشون براتون مفید واقع شده باشه. اگر تایم خواب و بیداری‌تون رو اصلاح کنید، عوامل مزاحم رو شناسایی کنید، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید و برای بلندمدت هدف‌گذاری کنید، قطعاً می‌تونید ساعت مطالعه‌تون رو افزایش بدید و در مسیر کنکور پیشرفت کنید. موفق باشید و به یاد داشته باشید که کنکور یک مسیر بلندمدت هست و باید برای رسیدن به هدف‌هاتون به طور مداوم تلاش کنید.

دانلود برنامه ۴ ماهه شروع کنکور از صفر

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

رشته تحصیلی :
پایه تحصیلی :